Assalamualaikum.πŸ™‚

Mesti korang tengok tajuk pun dah start muntah kelabu asap.

Ek? sesuka suki je judge orang…πŸ˜›

I’m not freezing. But I’m cair-ing. Global warming.πŸ˜›


I need to learn BAHASA MELAYU properly. Ngeng!😦

Give me books in my ‘bahasa’. Huwaa!!!😦

Lack of sources.

[big bosses jangan mara saya ek…πŸ˜› ]


I need fairygodmother…. ting! Turn me into princess.

So, I can live happily ever after.

[kepala tengkorak hang! mengarut punya otak!]

No!


Actually, I need OXYGEN.

Oh my… cant help myself.

I need to breath.

Oxygen please come to me. I’m on my knees


Life=Hectic

Calendar=Full

Time=Running

Me=Pengsan


Blog= Tutup….? *sigh*


Mahu bermusafir.

Pi skodeng alam… bukan skodeng orang ek.

Tak mampu naik air-asia. Naik bas je mampu.😦


A pinch of salt:-

Me: Nak pi jalan-jalan ni. Doakan.πŸ™‚

Grandma: Budak ni tak reti duduk diam betul. Berjalan je kejenye. Cuba duk umah…. bla… bla… bla…. [continued below]

Me: Sengih sambil tadah telinga.


Grandma’s saying -edited version-

Naik motor: Heh, kecut perut la. Tak yah gatal-gatal nak berlagak cam terror. Nak jadi minah rempit ke? [😦 ]

Naik kereta: Tau tak kadar………. di Malaysia ni bertambah je setiap hari, tahun. [😦 ]

Naik bas :Tau tak tak selamat sangat naik bas sekarang? Tak baca berita ke bas ………….. di highway, genting bla bla bla [saya takmo tulis…takut nak sambung]😦

Naik tren: Jaga diri, beg, barang elok-elok. [The shortest as me myself naik KTM je pun. Bukan tren utara selatan.hehe]

Naik kapal/feri: Muntah tak nanti ni.[eh,saya tak pernah mabuk laut tau :)] Isy, dia ingat air tu tenang sangat agaknya. Sekali ribut…. ombak….. [😦 ]

Naik flite: Selawat banyak-banyak, dulu pun masa pergi haji kecut perut.😦 [Luckily dia tak baca berita airplane crash yang baru ni tu kotπŸ˜€ Tapi mana cukup ongkos ma naik plane je. Gaya cam CEO beso kejar masa sangat je]

Naik kaki: Lintas jalan elok-elok ye [πŸ™‚ ]


But lastly, after khutbah yang tak pernah ada limit time tu, she will say, JAGA DIRI ELOK-ELOK, SELALU AJE DOAKAN.

[ayat mak saya pun lebih kurang je, but dia pun ada ayat power dia la-which is, taulah kalau Allah nak tarik nyawa bila-bila je, taula bila nak mati, mati je kat mana-mana pun. yang lain tu cuma sebab je. Tapi… tu lah…. and she will stop here. She keep repeating this ayat becoz this is my ayat to them everytime I want to musafir. Sound I’m sangat-sangat ketegaq kan?πŸ˜› ]

Sorry to say, to my mom, grandma, -eventho they dont read this blog :P- I’m a full time wayfarer.

“Be in this world as though you were a stranger or a wayfarer.”-Hadith




Keep stamping your footprints.

[Ouh… I know my blog-DNA-linkers. It owez written on my dashboard, stats… bla bla wordpress stuffs.πŸ™‚

Those thymine-guanine-adinine-cystine–> tak paham pi search dr.wikipediaπŸ˜›

Thanks a lot for being promoters-takde-gaji]

Keep praying.



Regards, quarter, half, tiga-suku mereng,

[Miss-saffaa *rolling eyes*]