Assalamualaikum…

A pinch of salt:

Kalaulah bulan depan, YDPA Sultan Mizan nak melawat rumah kita.

Apa yang kita akan buat pada rumah kita tu?

1-Hias cantik-cantik, cat baru, sofa baru, prepare karpet merah dari hujung jalan besar lagi. Rancang resepi nak masak.(western food ke nasi minyak je ke chinese food ke apa-apalah) Maksudnya lebih kurang, we give the best service ever.

2-Biar je rumah tu macam tu. Kalau boleh nak destroy rumah tu, so sultan akan bersimpati pada kita. Dengan harapan dapatlah banglo sebijik kat Putrajaya ke sebelah Istana negara ke. Takpun dengan harapan sultan akan suruh kita duduk istana ke.

(Hahaha…I dunno what I’m rambling about :P)

Kenapa blog bersawang? Berhabuk? Tak update? Tak ada entry?

Maybe….

1-Orang tu tak ada idea.

2-Orang tu punya internet probs.

3-Orang tu tak ada kat rumah.

4-Orang tu tak ingat password.

5-Orang tu tak sihat.

6-Orang tu tak ada masa.

7-Orang tu malas.

8-Orang tu banyak kerja.

9-Orang tu ada masalah.

10-Orang di sekeliling orang tu yang bermasalah, tak sihat… dsb.

11- (err…tetiba blank)

And so on…. you may add the list.

Tugas sebagai student memang takkan habis yang pastinya. (Ilmu kena la cari sampai ke liang lahad kan, tak boleh la nak stop ikut suka hati je. Non-stop-classes, compilation-of-books-yang-tak-sempat-dibaca-lagi, mountains-and-hills-of-homework. Bermusafir sana sini. Nikmatnya terasa bila balik rumah sendiri😛 )

And indescribable euphoric bila dapat tengok blog sendiri, yang ramai sangat orang singgah(walaupun tak ada orang stamp footprints dia.haha.sounds vain and desperate😛 ). At the same time, distressed coz I dont even post any entry. Rugi kan saya ni? Ada blog, tapi tak pandai nak guna to the optimum/maximum.

Antara dua nikmat yang manusia selalu lupa adalah nikmat sihat dan masa lapang. Bila dah tak ada masa lapang baru sedar diri ni sibuk. (haha apa ayat keling ni?)

+ – sedar tak sedar. We’re oredi in Syaaban.

Dan tugas-tugas sebagai seorang hamba abdi semakin bertambah. Sibuk sangat nak sambut tetamu yang lagi istimewa daripada orang kenamaan, sultan dan segala menteri kabinet tu.

I dunno I deserve an apology or not. But hope so.😦

I’m sorry.

Allahumma barik lana fi Shaaban, Allahumma ballighna Ramadhan. Ameen….

(Ya Allah, berkatilah kami dalam Shaaban. Ya Allah, pertemukanlah kami dengan Ramadhan. Ameen…)

p/s: Enjoy this song. Thanks a lot tukang promo lagu. Lagu ni adalah adaptation from hadith.

Dua perkataan yang disukai oleh ar-Rahman, ringan di lidah, berat di timbangan. Subhanallahiwabihamdih. Subhanallahil’adzim.

Telinga duk tadah lagu ni je semenjak dua menjak ni. Demam nak dekat Ramadhan kot. hihi😀 (ouh, sorry, entry kali ni macam apa je kan😛 )