biar setinggi mana langit digapai, sedalam mana bumi digali, takkan kau temui cinta hakiki, kerana cinta itu letaknya di hati seorang abdi

Kerana pasir, terbentuknya mutiara. Kerana tanah, lahirnya manusia.

Ini sebuah kisah kembara di atas bumi Tuhan. Kembara hati dalam jiwa hamba. Kembara daripada hina kepada mulia.

Ini kisah kembara hidup. Kembara dia mencari mutiara cinta di laut dalam, dan kembara mereka menemui cinta Dia di langit nan tinggi.

Kata Raudhah, dia punya sejarah jahiliah tersendiri.
Katanya pula, Raudhah ibarat bidadari yang turun dari langit untuk menyebarkan keindahannya.

Lalu kata mereka,
langit kawannya bumi
laut pasangannya pantai
siang temannya malam
petang sahabatnya pagi
isteri pula pendampingnya suami

Bukankah kita diciptakan berbeza untuk saling melengkapi, lantas nikmat Tuhan yang mana lagi mahu didustakan?

* * * *
Sebuah kisah cinta indah titipan daripada-Nya, tersusun tertib dalam Kemilau Mutiara Raudhah hasil kreatif seorang pelajar perubatan SAIDATUL SAFFAA.

ISBN: 978-967-5118-25-8
Harga: RM22.00 (Sem. M’sia), RM25.00 (Sabah/Sarawak)
Harga pembelian melalui pos:
RM20.00 (mulai 7 Sep 2009)

————————————————————————————————————————————————–

Now I’m talking.

Assalamualaikum warahmatullah.🙂

Tajuk lain? Yes. Indeed.

Pen-name lain? Nanti ada history pen-name ni. *rolling*

Cover? I love it. (rasa nak terjun je dalam cover tu :D)

Lain sikit-banyak? Tak lain tak best la kan…🙂

Tambahan? For sure. Uncountable-heh, boleh je lagi kira pages tu.😛

Content? Read it. And give comments. I’m learning, sampai ke liang lahad. Jangan risau. Just give your opinions, thoughts, criticism, sincerely. (tekan butang comment kat atas atau mana-mana je, my email ada dalam page belakang, or you may join the forum in Jemari Seni)


This is to you;

~Delight. You’re such a delight, borrowed from Him. Thanks for bearing. Listening to my ‘merepek-merapu’. My PA official n unofficial.

~Superb sisters. Your names engraved in my heart. Nasib baik tak kena a-the-ro-scle-ro-sis masa engraved dengan lemak berkrim tu.😛

~Spinal cords. Jauh di mata, dekat di hati, sangat dirindui.😀

~Loyal visitors esp the silent one, and of course the prominent foot printers, readers of Hikayat Mutiara Hijau. *hugs* [urusan o-to-grap sila deal dengan big bosses tau.there are some ‘cacing kerawit tak cukup makan’ for those requested them]


The vertebras:

~The two big bosses, the sister-motherly editors, indescribable super-tahan persons esp bila saya selalu ngelat~

Kaksuyang tak bagi saya pinjam pisau tumpul dia n suh saya guna pensel tekan je(pensel tekan saya hilang la*sigh*) 😛 and Kakyahyour mayday makes my day n you’re my dey too. hehe.😀

~The royal family of js- [esp kak ruby-geng komplot ‘baik’ , kak anis-the power rangers leader, kanda super-busy-helobet-all the best, kak khairyn-the loyal commentator😀. And other members of royal family.]


Last words?

I’m lacking in writing skills.(soberly)😦

Malnutrition of living skils, socialising skills, and promoting skills. (severely)

Born like this. Nak buat cam mana lagi pun tak tau.

Suka? beli, baca, give comments.

Tak suka? leave it for the former group.

Kita hidup negara demokrasi. The power to choose in your hands.

Expect the worst. *evil laugh*

(haha… habislah big bosses serang saya kejap lagi)😀


Enjoy your Ramadhan to the max, strive for lailatulqadr.

Maaf salah silap, nyata atau tak, sengaja atau tak.

Pray for me, us, muslimin.

Wishing all of us, a blessed Ramadhan.

p/s: Tomorrow is 21 August. Remembrance of al-Quds. Dah sangat lama rupanya kita hilang tanah yang satu tu. By the way, keep praying and praying and praying. Sambil-sambil beli kuih di bazar Ramadhan, sambil sahur n bukak puasa, sambil tarawikh, sambil mengaji, qiamullail boleh doakan. Somebody taught me, our religion is so technosavvy as prayer is wireless. You can pray anywhere, anytime. Mana tau ada antara kita yang lebih mustajab doanya kan🙂. Among my fav song, click here to listen.