*Awas: Bahasa rojak buah berleluasa dalam entri ini*

Kawan MS: Scene kissing pun kita tak boleh baca kan walaupun orang tulis? Ni kan pula scene suami isteri. I mean, it was inappropriate to be read la kan?

MS: Macam kita tengok TV, movie la. Mana boleh tengok. Kan?

Kawan MS: So kira berdosa jugaklah kan kalau baca?

MS: *Angkat bahu* Sama ada kita yang berdosa atau orang yang tulis tu sekali yang berdosa.

Kawan 2 MS: Sebab tu saya jarang baca novel English sebenarnya. Takut ada scene macam tu.

MS: Tak payah tunggu novel English. Melayu pun berlambak sekarang ni.

Kawan MS: Kira porn la macam tu. Its kira sensual imagination. I mean when you read, you imagine.

MS: *Terkedu sambil minum hot chocolate* Rasanya….

 

p/s: Bincang-bincang sambil sarapan dengan buku di tangan.

p/s/s: Terkedu sebab fikir-fikir ada tak tertulis atau ter-tak-sengaja-tertulis-tertambah dosa sendiri.